Volkswagen ID.5 este un Suv Crossover de tip Coupe produs de către compania germană Volkswagen începând cu anul 2021. Volkswagen ID.5 este un automobil electric cu performanțe bune, design modern, similar cu al modelelor ID. fiind peste ID.3 sau ID.4.  Acesta oferă o autonomie decentă și tehnologii avansate pentru confort și siguranță. Părerile sunt în mare parte pozitive, utilizatori apreciază aspectele ecologice ale acestui model, precum și opțiunile de personalizare sau conectivitatea la internet. Volkswagen ID.5 este considerat un automobil electric premium, care combină performanța și stilul cu funcționalitatea și cel mai important – eficiența energetică.

ID.5 are un preț de peste 50.000 de euro și se poate configura prin configurații ca ID.5 sau ID.5 GTX. ID.5 GTX fiind o versiune performantă cu suspensie sport și motorizari puternice.

Avantaje VW ID.5

  • Performanță electrică -Acesta are o putere impresionantă și o viteză maximă satisfăcătoare, oferind o experiență de conducere liniștită și sigură.
  • Autonomie – ID.5 oferă o autonomie decentă, astfel încât să poți parcurge distanțe mai lungi fără a fi nevoie să te oprești să încarci.
  • Design modern – Modelul are un design modern și atractiv, cu linii curate și elemente aerodinamice care îmbunătățesc estetica și eficiența energetică.
  • Conectivitate și tehnologie avansată – ID.5 vine cu o serie de tehnologii avansate, cum ar fi sistemul de infotainment cu ecran tactil, sistem de navigare, conectivitate la internet și multe altele.
  • Eficiență energetică – Acesta este un automobil electric, deci nu emite gaze poluante, are un consum de energie redus, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător.

Dezavantaje VW ID.5

  • Costul de achiziție – Prețul acestui automobil electric poate fi mai mare decât al altor modele similare, ceea ce poate fi un obstacol pentru unii cumpărători.
  • Încărcarea sa – În anumite zone, infrastructura de încărcare poate fi limitată, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru proprietarii de ID.5.
  • Greutate – Acest automobil electric poate fi mai greu decât alte modele similare, ceea ce poate afecta performanța și eficiența energetică. Dar are în schimb tehnologie.