Mazda CX-30 este autoturism de tip Suv Crossover Subcompact produs de către compania japoneză Mazda începând cu anul 2019. CX-30 este construit pe aceiași platformă ca și modelul Mazda 3 din a patra generație. CX-30 are o construcție ușoară care se remarcă prin performanță și consum redus de combustibil. Se poate configura atât cu tracțiune față cât și tracțiune integrală. Mazda CX-30 a obținut cinci stele din cinci la testele de siguranță Euroncap din 2019. Greutatea unui model variază între 1380 și 1530 de kilograme.

Mazda CX-30 are un preț de configurare de la aproximativ 24.790 euro pentru varianta Standard și poate ajunge să depășească 29.290 euro pentru varianta Homurax186. Nivelurile de echipare sunt: Standard, Plus, Homura, GT, GT Plus și HomuraX186. Ca motorizări regăsim mild hybrid cu motor de 2.0 benzină ce are un consum de aproximativ de 5.5 la 100 de km.

Avantaje Mazda CX-30:

  • Design elegant la interior și design modern la exterior.
  • Performanțe ridicate și manevrabilitate ușoară.
  • Spațios la interior și confortabil.
  • Echipamente optime de siguranță și tehnologie nouă.

Dezavantaje Mazda CX-30:

  • Zgomotos la interior.

Problemele raportate de clienții Mazda CX-30: probleme cu sistemele de infotainment – cum ar fi blocarea sau căderea sistemului, probleme cu sunetul sau cu conectivitatea Bluetooth. S-au mai raportat probleme cu sistemele de siguranță, cum ar fi sistemul de frânare sau sistemul de direcție.

Informații suplimentare despre acest model, pe pagina oficială a producătorului, aici.