Hyundai Santa Fe este un autoturism de tip Suv produs de către compania Sud Coreană Hyundai Motors începând cu anul 2000. Este primul autoturism de tip Suv al companiei și se poziționează peste Tucson dar sub Veracruz. Santa Fe se află momentan la a patra generație, cea de patra fiind fabrică începând cu anul 2018.

Hyundai se poate configura de nou în varianta cu propulsie termică, hibridă și plug-in hibrid. Motorizarea termică disponibilă este cu motor diesel de 2.2 litri CRDI/201 cai putere, cea hibridă cu motor de 1.6 litri și motor electric iar cea plug-in hibrid cu motor de 1.6 litri și electric. La motorizările hibrid și plug-in hibrid motorul electric vine alături de unul pe benzină. Motorizarea diesel de 2.2 litri CRDI are un consum mediu de 5.9 litri la 100 km, cel hibrid un consum de 6 litri la 100 km iar versiunea plug-in hibrid un consum de 1.6 litri la 100 km. Hyundai Santa Fe are o greutate de aproximativ 1865 de kg în funcția de configurația aleasă, un portbagaj cu o capacitate de 634 litri și un rezervor cu o capacitate de 67 de litri.

Avantaje Hyundai Santa Fe:

  • Design modern la interior și exterior.
  • Suv elegant și confortabil.
  • Versiuni de motorizare hibrid și plug-in hibrid.
  • Dotări și opțiuni diverse.
  • Siguranță optimă.

Dezavantaje Hyundai Santa Fe

  • Preț relativ ridicat față de alte versiuni din gama Hyundai

Probleme comune raportate de către proprietarii Hyundai Santa Fe includ probleme cu sistemul de infotainment, probleme cu sistemul electric,  probleme cu transmisia automată.

În general, părerile clienților despre Hyundai Santa Fe sunt pozitive, cu mulți proprietari satisfăcuți de performanță, echipare și confort ridicat.

Informații suplimentare despre acest model, pe pagina oficială a producătorului, aici.