Hyundai Ioniq 5 este un Suv Crossover compact cu propulsie electrică produs de către compania Hyundai Motors începând cu anul 2022. Ioniq 5 este construit pe platforma Hyundai Electric Global Modular Platform. Ioniq 5 reușește să ofere o autonomie de până la 507 km. Versiunea de 305 cai putere cu tracțiune integrală poate accelera de la 0 la 100 km în doar 5.1 secunde.

Ioniq 5 beneficiază de diverse funcții cee monitorizează atenția conducătorului auto și diferite tehnologii. Ioniq 5 beneficiază de o garanție de cinci ani fără limită de kilometri și o garanție de opt ani la baterie. Ioniq 5 poate fi configurat cu baterie de 58 kWh sau baterie de 77.4 kWh. Sistemul de tracțiune poate fi de tip 4×2 sau 4×4. Hyundai Ioniq 5 are o greutate de aproximativ 2010 kg în funcție de configurația aleasă, un portbagaj spate de 527 litri și un portbagaj față de 57 de litri. Autonomia diferă în funcție de tipul bateriei și puterea motorului.

Avantaje Hyundai Santa Fe:

  • Design interior și exterior de tip futurist.
  • Autonomie ridicată.
  • Motorizări eficiente și puternice.
  • Interior spațios și confort ridicat.

Dezavantaje Hyundai Ioniq 5:

  • Preț relativ ridicat față de alte modele electrice.

S-au raportat probleme legate de acumulator și sistemele de încărcare. Majoritatea clienților s-au declarat însă mulțumiți de acest autoturism.

Informații suplimentare despre acest model, pe pagina oficială a producătorului, aici.